Херсонський напрямок: ЗСУ закріпилися на декількох плацдармах на лівобережжі Дніпра

6 месяцев назад 0

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку та закріпилися на декількох плацдармах.
Як передає , про це Морська піхота повідомляє

​Згідно з повідомленням, унаслідок заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації Сили оборони провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку.​

"Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах",  — наголошується у повідомленні.

При цьому зауважується, що під час боїв російські загарбники зазнали важких втрат у живій силі та техніці. Зокрема, з початку проведення зазначених заходів ворог втратив: особового складу – 1216 вбитими та 2217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР і БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами, як польових, так і стаціонарних.

Крім того, зведений підрозділ РЕБ морської піхоти нейтралізував 135 FPV дронів і 5 БаЛА оперативно-тактичного рівня росіян.
Українські морські піхотинці здійснюють вогневі ураження на лівобережжі Херсонщини та проводять дії з метою знищення ворога, додали у Морській піхоті.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія веде масовані обстріли Херсона.Як заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ, навіть через рік після звільнення Хер​сона Росія продовжує мститися жителям міста за те, що зустрічали загарбників акціями протесту та українськими прапорами.​