Херсонський університет організував роботу освітянського пункту Незламності

1 год назад 0

Освітянський пункт Незламності відкрився на базі Херсонського державного університету. Тут є генератор та Starlink, тому можна підзарядити гаджети, отримати доступ до інтернету, провести онлайн урок та зігрітися чаєм і кавою. Як виникла ідея відкрити такий пункт Незламності розповів Суспільному ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Ідея відкрити освітянський пункт Незламності зародилась ще у листопаді, після звільнення Херсона, розповів Олександр Співаковський.

"У нас є і бомбосховище, є необхідні приміщення. Вирішили це разом з Херсонською ОВА із ДСНС. Знайшли відповідне приміщення. Вони надали нам Starlink та генератор. Куратором проєкту була керівниця облуправління освіти і науки Тетяна Юшко, а з нашого боку Анна Йокіч опікувалась цими питаннями ",  розповів ректор.
Херсон. Викладачка працює за ноутбукому в освітянському пункті Незламності Фото: Олександр Співаковський/FacebookОкрім створення умов для праці, подбали і про безпеку, адже поруч з пунктом Незламності – бомбосховище. Місце, говорить Співаковський, зручне і перші відвідувачі вже скористались послугами.

"Люди вже приходили, працювали. Це дуже важливо, адже університет не існує сам по собі, він в системі, він разом з людьми, він повинен допомагати і ми виконуємо окрім освітньої і наукової, ще й цю соціальну діяльність", говорить Співаковський.

Локацію на якій розмістився пункт Незламності з міркувань безпеки не оприлюднюють. Але освітяни, батьки та діти, розповів ректор ХДУ, поінформовані. Що відомо

  • У Херсоні працює 9 пунктів Незламності. Більшість з них розташовані у закладах освіти, які мають укриття. Щодня туди приходить майже 100 херсонців, дехто залишається на ніч.
  • Жителі Нововоскресенського Нововоронцовської територіальної громади Херсонщини у місцевому пункті Незламності плетуть маскувальні сітки для Сил оборони.