Хто може виїхати за кордон: в Україні розширили категорії для держслужбовців

1 год назад 0

Кабінет міністрів України розширив категорії жінок та чоловіків серед держслужбовців, які можуть виїхати за кордон до своїх дітей.

Згідно з рішенням, тепер це можуть бути і опікуни, піклувальники та прийомні батьки, як жінки так і чоловіки.

«Пропуск через державний кордон жінки та/або чоловіка, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем (за умови, що він не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері), з-поміж зазначених у цьому пункті осіб, які мають або виховують дитину/дітей віком до 18 років, під час їх виїзду за межі України з метою відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів» , – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у ДПСУ, для цього необхідні жінкам:

  • закордонний паспорт;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.

Чоловіки додатково повинні мати документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно.

  • Міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ про відтермінування на рік, до 1 жовтня 2023 року, взяття жінок на військовий облік. Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає.