Як підготуватися до лобектомії при раку легень та як відновитися після операції

7 месяцев назад 0

Видалення частини легені за наявності злоякісного утворення дарує шанс на повне одужання та нормальну життєдіяльність у майбутньому. Цей вид хірургічного втручання називається лобектомією.  показана при ураженнях раковими клітинами та наявності злоякісних новоутворень на різних стадіях розвитку. Цю операцію проводять в клініці Оксфорд Медікал.

Підготовка до лобектомії при раку легень

Лобектомія — складне оперативне втручання, яке за умови використання сучасних технологій та виконання хірургічного втручання хірургами-професіоналами найвищого рівня дає високі шанси на повне одужання. Цю операцію призначають після численних обстежень та проводять після відповідної підготовки пацієнта. Хворому обов’язково слід готуватися до майбутнього втручання самостійно, в першу чергу:

  • заспокоїтися та налаштуватися на позитивний результат (якщо відчувається постійний страх, сильний стрес та нервове напруження — слід звернутися до лікаря для призначення заспокійливих препаратів);

  • згадати, які є хронічні захворювання, патології, якими хворобами хворіли протягом життя;

  • згадати, чи була алергія на будь-які медичні препарати, йод чи інші види алергії;

  • проаналізувати, чи приймаєте препарати, які можуть впливати на згортання крові;

  • організувати зручні умови для свого перебування вдома після виписки з лікарні;

  • подбати про те, щоб хтось забрав з клініки після закінчення післяопераційного періоду.

Буде хорошою ідеєю виписати на аркуші паперу захворювання, алергічні реакції, медичні препарати, які приймаєте, та всю інформацію, яку, на вашу думку, слід повідомити лікарю. Перед операцією лікар самостійно поставить питання, які мають значення.

Період реабілітації після лобектомії при раку легень

Після лобектомії пацієнт перебуває в післяопераційній палаті протягом 12-24 годин, якщо стан стабільний та нема потреби в інтенсивній терапії — його переводять у звичайну палату. Тривалість перебування в клініці під наглядом лікаря складає 5-10 днів залежно від рівня складності оперативного втручання та стану пацієнта.

При виписці хірург призначає лікарські засоби для знеболення, пришвидшення відновлення, протизапальні препарати та, при необхідності, антибіотики. Всі рекомендації щодо процесу реабілітації вдома надає лікар індивідуально. Також призначається дата наступного прийому для контролю стану.