Які подарунки не варто дарувати співробітникам і чому?

4 года назад 0

Кожен з нас любить отримувати подарунки, але ось вибирати правильні презенти для інших у багатьох виходить далеко не завжди. Особливо, якщо потрібно підібрати подарунок не для кращого друга або члена сім'ї, а для колеги по роботі, якого ви можете знати не настільки добре, щоб повністю орієнтуватися в його смаках. Для вас ми зібрали кілька варіантів подарунків, які точно не варто вручати співробітникам.
Косметика і парфюмерія
Навіть якщо ви непогано спілкуєтеся зі своїм колегою по роботі, навряд чи ви знаєте усі її або його смаки. Саме тому, дарувати декоративну косметику, засоби для прийняття душу і тим більше парфуми вже точно не варто. Краще підібрати для співробітника піну або сіль для ванни, такий варіант буде більш прийнятним.
Одяг
Не варто вибирати людям, з якими вас пов'язують виключно робочі відносини будь-які елементи одягу, а вже тим більше нижню білизну. По-перше, ви навряд чи зможете вгадати з розміром і з фасоном, ну а по-друге, такий подарунок все ж занадто особистий, щоб подарувати його малознайомій людині.
Гроші
Дарувати гроші будь-кому варто тільки в тому випадку, якщо людина вас сама про це попросила. В іншому випадку, цей подарунок буде виглядати так, немов ви вирішили особливо не витрачати час на пошуки чогось не настільки очевидного. Чудовою альтернативою подібного презенту є подарунковий сертифікат, який ви можете придбати на giftmall.com.ua. Так ви і подаруєте дійсно цікавий презент, та й, безумовно, не помилитеся з вибором.
Алкоголь
Дарувати алкогольні напої начальнику ще допустимо, а ось колегам їх вручати не варто, особливо співробітницям. При цьому, цукерки зі смаком якогось алкоголю цілком припустимі, а ще кожен ваш колега буде радий отримати від вас чайний або кавовий набір.
Кухонна атрибутика
Якщо ви подаруєте комусь із співробітників міксер або блендер, то виглядати це буде не зовсім оригінально. Такі речі можна дарувати родичам, і то тільки в тому випадку, якщо вас про це попросили. Крім того, не варто вручати своїм колегам набір ножів, особливо якщо вони досить таки забобонні. Зате ланч бокс, термо чашка або красиві келихи будуть вельми доречні, так що такі варіанти дарувати якраз таки варто.
Дешеві сувеніри
Якщо у вас немає можливості подарувати індивідуальний подарунок, то краще вручити всім колективом щось одне, але дійсно потрібне. Не варто купувати канцелярію, різні свічки, рамочки для фото, вази, брелоки і так далі, адже такі презенти виглядають дійсно дешево і навряд чи хтось буде радий їх отримати.
Намагайтеся вибирати для співробітників щось нейтральне і не надто особисте, при цьому, не намагайтеся купити щось занадто дешеве або навпаки дороге. Квіти і стильний аксесуар виглядатимуть більш виграшно, ніж всі варіанти, які ми озвучили раніше. Саме тому, уважно вивчіть наш список і намагайтеся не допускати таких простих помилок у виборі презентів для своїх колег!