Якi пріоритети громад на Херсонщинi

4 года назад 0

Попри колосальні витрати з бюджету на боротьбу з епідемією коронавірусу, громади Херсонщини навіть у такий сутужний час знаходять можливості вкладати кошти і в інші важливі соціальні програми, пише Голос України.
Так, у Скадовську асигнували 11,4 мільйона гривень на будівництво нового приймального відділення районної лікарні. Об’єкт загальною площею понад півтисячі квадратів відповідатиме всім сучасним вимогам.
Там, зокрема, обладнають і зручний під’їзд для автомобілів «швидкої допомоги», понад три десятки кабінетів тощо. Причому здати нове відділення в експлуатацію планують уже до кінця поточного року.
А в сусідньому Олешківському районі області одна з найбільших об’єднаних територіальних громад — Великокопанівська — зуміла зекономити понад півмільйона гривень освітньої субвенції. Їх скерували на автоматичну протипожежну сигналізацію, на 478 тисяч гривень, для загальноосвітньої школи у Великих Копанях.
А ще для неї та навчального закладу в сусідньому селі Абрикосівка на сто тисяч гривень придбали комп’ютерні та учительські столи, парти з регульованим кутом нахилу для учнів. Такої кількості новеньких меблів у класи тут давно вже не купували, зізнаються педагоги.