Які урядові програми доступні фермерам з Херсонщини

1 неделя назад 0

Згідно постанови уряду, фермери, які працюють на територіях можливих або активних бойових дій, можуть отримати до двох тисяч гривень допомоги за кожен гектар.

Про це під час брифінгу 7 вересня розповів перший заступник начальника ОВА  Дмитро Бутрій .

Заявку на таку допомогу потрібно залишити з 10 до 25 вересня у державному аграрному реєстрі. Через нього також можна подати запит на участь у програмі з компенсації за розмінування аграрних земель. Вона діє для власників ділянок, які розташовані поза 20-кілометровою зоною від лінії бойових дій або державного кордону, йдеться у повідомленні.

Уряд збільшив розмір компенсацій за розмінування з 80 до 100 відсотків. На реалізацію програми держава виділила три мільярди гривень. Для виконання робіт зареєстрували 51 оператора протимінної діяльності. Отримати допомогу зможуть навіть ті фермери, які мають податкові борги за землю або є боржниками зі сплати єдиного податку, сказав Бутрій.

"Переконаний, що це рішення дозволить нашим фермерам швидше повернутися до роботи та відновити обробіток своїх ділянок. Завдяки збільшенню компенсації до 100% та залученню міжнародних операторів до процесу розмінування процес буде швидшим та ефективнішим", — зазначив він.
 
​Раніше керівник ОВА Олександр Прокудін повідомляв, що на Херсонщині завершили ремонтні роботи з відновлення дюкера Інгулецької зрошувальної системи. У 2022 році його зруйнували окупанти.​