Іменами бойових льотчиків назвали вулиці у Миколаєві: брали участь у боях на Херсонщині

2 месяца назад 0

У Миколаєві з'явилися вулиці імені підполковника Вадима Благовісного та підполковника Геннадія Матуляка. Вони брали участь у боях на Херсонщині.

Про це  на сторінці Повітряних Сил ЗСУ. 

Зазначається, що вони служили у 299-й бригаді тактичної авіації Повітряних сил та нагороджені посмертно званнями Героїв України.
Підполковник Вадим Благовісний виконав 95 бойових вильотів. Він працював на Миколаївщині, Чернігівщині, Херсонщині, Луганщині, Донеччині та Харківщині. 

Військовий знищив 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, близько 40 автоцистерн пально-мастильних матеріалів та ліквідував понад 800 військових РФ.

Він загинув 7 вересня 2022 року.

Підполковник Геннадій Матуляк у перший день повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України знищував колони над Херсонщиною та Миколаївщиною. 

В лютому 2022 року виконував бойове завдання на Київщині: 

“Близько сьомої ранку під час повітряного бою російський винищувач влучає у літак Геннадія, він був ведучим. Чоловік почав виводити літак, аби захистити село, адже під ним розташувався великий розважальний комплекс. Уже навіть встиг потягнути катапульту, аж тут… друге влучання, яке не залишило шансів. Машина впала за кілька кілометрів від населеного пункту, у лісосмузі”.

На фото: Вадим Благовісний — справа, зліва — Геннадій Матуляк.