Жителі Бериславського району Херсонщини живуть під обстрілами, без води, газу і світла

2 года назад 0

За оперативною Херсонської обласної військової адміністрації станом на 10 годину 21 червня у 6 громадах Бериславського району ситуація залишається критичною. ОВА дає інформацію лише по тих громадах, з якими є зв'язок через Інтернет.

У населених пунктах Високопільської громади тривають бойові дії. Ті, хто не зміг самостійно виїхати на територію, підконтрольну ЗСУ, живуть без світла, води, газу. Усі адмінбудівлі зруйновані. Військові РФ зупиняють і влаштовують допити всім, кого побачать на вулицях, обшукують будинки, вилучають мобільні телефони та коштовні речі. Не мають змоги евакуюватись 15 пацієнтів стаціонарного відділення Високопільського медичного закладу.

Також у селі Золота Балка Новоолександрівської ТГ 23 пацієнти Будинку людей похилого віку мають потребу у медикаментах, засобах гігієни. Люди потребують евакуації.

У цьому селі, Червоному та Біляєвці тривають активні бойові дії. Жителі впродовж двох місяців живуть без електроенергії та води.
У Великоолександрівській та Кочубеївській громадах багато знищеної інфраструктури, йдуть ремонтні роботи з відновлення електропостачання.

Нововоронцовка потерпає від обстрілів військ РФ. У всіх населених пунктах Нововоронцовської ТГ ситуація залишається критичною через активні бойові дії.

Понад три місяці жителі Калинівській громаді – без світла, води, газу, у більшості сіл знищені будинки, зруйновані мости та заміновані береги річок.

Що відомо:

  • За даними Генштабу ЗСУ станом на 21 червня, на Південнобузькому напрямку російські війська зазнають втрат. Намагаючись стримати підрозділи сил оборони України, військові РФ обстрілюють із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Мурахівки, Тополиного, Білої Криниці та Мар’їного.
  • Російські війська сконцентровані на укріпленні оборонних позицій вздовж південної осі, особливо на межі Херсонської та Миколаївської областей. Військові експерти Інституту вивчення війни в оцінці наступальної кампанії військ РФ за 19 червня дійшли висновку, що контратаки ЗСУ були успішними.