Жителі Херсонщини через різні шахрайські схеми втратили понад 100 тисяч гривень

6 месяцев назад 0

Від дій аферистів постраждали 6 жителів області. Через схему «родич просить у борг» та «банківських» шахраїв громадяни втратили 101 тисячу гривень.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Трьом жителям Херсона телефонували нібито працівники служби безпеки банків та повідомляли, що невідомі намагаються зняти кошти з рахунків. Щоб запобігти цьому, необхідно було перевести заощадження на нові рахунки, відкриті банками спеціально для цього. Загалом, заявники перерахували на рахунки зловмисників від 11000 до 28000 гривень.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито з банків і під різними приводами намагаються дізнатися конфіденційну інформацію чи просять перевести гроші на невідомі рахунки, одразу припиняйте розмову. Самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно відбувалася атака на вашу картку.

Шахраї привласнили кошти громадян і за схемою «родич просить у борг». Троє мешканців отримали повідомлення від родичів з проханням терміново позичити гроші на лікування. Не перевіривши інформацію, люди перерахували від 7000 до 15000 гривень. Згодом заявники дізналися, що акаунти родичів зламали і аферисти від їх імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.