Жителів тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини закликали не вестися на ворожі провокації

6 месяцев назад 0

Херсонська ОВА закликала жителів тимчасово окупованого лівобережжя не вестися на ворожі провокації, адже росіяни можуть прикриватися ними як живим щитом під виглядом так званої евакуації.
Як передає , про це начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін написав у Телеграмі.

«У ці хвилини наші героїчні Захисники й Захисниці крок за кроком наближають звільнення лівого берега Херсонщини. Там тривають тяжкі бої», — написав Прокудін.

Він звернувся до українців, які проживають на поки що тимчасово окупованих територіях та запевнив, що Україна неодмінно повернеться.

Прокудін закликав не вестися на ворожі провокації.

В ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник ОВА зазначив, що на лівобережжі ЗСУ мають певні успіхи. Він не виключає, що зараз росіяни розпочнуть розповідати про так звану «евакуацію або ще щось». Прокудін каже, що ворогу потрібно лише одне — використати мешканців ТОТ як живий щит. Начальник ОВА підкреслив, що мешканці лівобережжя потрібні Україні та закликав їх перебувати у безпечних місцях.

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини спостерігається значне збільшення кількості перевірок — росіяни шукають мешканців з проукраїнською позицією, які допомагають ЗСУ чи СБУ, є інформація про затримання людей, непричетних до такої діяльності.

Президент України Володимир Зеленський подякував військовослужбовцям за рух вперед на лівобережжі Херсонської області.
ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.