Житлові квартали Херсона ворожа армія накриває вогнем цілодобово

10 месяцев назад 0

Поліція фіксує наслідки чергової ворожої атаки Херсонщини: пошкоджені медичні та навчальні заклади, адмінбудівлі, житлові будинки, є поранені та загиблі, серед яких поліцейський.

Під нищівними ударами російських військ опинилися громади Бериславського та Херсонського районів, зокрема, об’єкти цивільної інфраструктури. Мирні населені пункти ворог обстріляв з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Пошкоджено 40 приватних та 5 багатоквартирних будинків, університет, 2 лікарні й будинок культури, гаражі, складські приміщення, 9 транспортних засобів, серед яких автокрани, тролейбус та сільгосптехніка.

Під авіаційними ударами ворога перебували Львове і Тягинка, райони Ольгівки і Томариного. У Львовому зруйноване складське приміщення. У Тягинці внаслідок потужних вибухів пошкоджено будівлю лікарні, сільський клуб, приватні будинки та зруйновано склад.

Також під обстрілами перебували Антонівка, Комишани, Дніпровське, Кізомис, Янтарне, Микільське, Білозерка, Берислав, Нововоронцовка та Веселе Каховського району.
Житлові квартали Херсона ворожа армія накривала вогнем цілодобово, під артобстрілом з лівого берега Дніпра перебували майже всі райони міста. У Корабельному районі окупанти обстріляли тролейбус із пасажирами, поранення дістали 33-річний та 57-річний чоловіки, останній того ж дня помер у медзакладі. Загинув працівник поліції, який перебував неподалік від місця обстрілу. У тому ж районі на території кооперативу пошкоджені вантажні крани, бокси для техніки, сталося загоряння складу.

Росіяни накрили артилерійським вогнем мікрорайон Житлоселище, снарядами пошкоджена будівля вищого навчального закладу, там вибиті вікна, пробиті стіни в кабінетах та навчальних аудиторіях. На місці зайнялася пожежа, яку загасили рятувальники. Під обстріл біля університету потрапили троє жінок віком 45, 34 та 31 рік, усім їм надана медична допомога, загрози життю немає. Також вибухами пошкоджені квартири у двох багатоповерхівках та автомобіль.

Під вогнем противника перебувала й прибережна зона, пошкоджено яхтклуб, школу та територію заводу. У Степанівці снарядами значно пошкоджена будівля лікарні, котельня та будинки місцевих жителів.

На місцях подій працювали поліцейські, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, фіксували наслідки атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 341 заяву і повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 24 кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.