Жваве місце: у Каховці окупанти знову замінили директора ринку і звинувачують колаборанта Коваленка у привласненні грошей

6 месяцев назад 0

Російські окупанти призначили вже третього директора захопленого підприємства споживчої кооперації «Каховський ринок» Херсонської облспоживспілки – Олену Грек, яка працювала тут контролеркою. Одного з попередніх своїх ставлеників, колаборанта Віталія Коваленка вони звинувачують у привласненні грошей і намагаються остаточно відібрати у нього контроль над підприємством.

Про це повідомляє .

Днями окупаційний телеканал «Таврия» випустив сюжет про невдоволення торговців каховського ринку діями попередніх директорів, колаборантів Віталія Коваленка і Павла Яриги. Автори сюжету стверджують, що обидва вони привласнювали гроші і майно підприємства. Тому окупанти призначили тут нового, вже третього свого ставленика. 

За даними з російського державного реєстру юридичних осіб, «директоркою» захопленого ринку 2 листопада стала  Грек Олена Михайлівна . У 2018 році вона була зареєстрована ФОПом, займалася роздрібною торгівлею одягом. Останні роки вона працювала контролеркою на цьому ж ринку.

В сюжеті «Таврии» стверджується, що Олену Грек нібито обрали самі підприємці ринку. Однак наші джерела це не підтверджують.
Як розповіли ЦЖР мешканці Каховської громади, після призначення окупантам​и «директором» ринку херсонця Павла Яриги на п​очатку серпня 2023 року, попередній «керманич» Віталій Коваленко, колаборант, законний директор підприємства споживчої кооперації «Каховський ринок» Херсонської облспоживспілки, зміг зберегти тут свій вплив. 

​«Зараз за Коваленка взялася ФСБ РФ, кажуть, що знайшли недоїмку в бюджеті ринку на 5 млн рублів. Невипадково сюжет «Таврии» з’явився саме зараз. Коваленко почав привласнювати собі майно інших підприємців, зараз ходить і залякує всіх. Вочевидь, він вийшов з-під контролю російської влади. Разом із ним погрожує торговцям на ринку Борис Занахадінов, давній друг і партнер Коваленка по їхній компанії «Нордстелл», великий любитель «русского міра», – сказали мешканці Каховки.

Як повідомляв ЦЖР, захоплене загарбниками підприємство «Каховський ринок» продовжує активно працювати з самого початку окупації міста. Після численних прильотів по сусідній Новій Каховці і тривалої заборони окупантів щодо в’їзду в це місто, головним торговельним центром регіону замість Нової Каховки стала саме Каховка. 

Законний директор підприємства «Каховський ринок» Віталій Коваленко з самого початку перейшов на бік окупантів і першим очолив незаконно створене на його базі російське підприємство, отримавши також російський паспорт. Віталій Коваленко останні роки переважно проживав в окупованому Криму і навідувався до Каховки лише час від часу. 

В окупації Віталій Коваленко також керував віджатим у законних власників ТОВ «Тройка», яке займається випуском мінеральної води під торговельною маркою «Каховка». Однак росіяни 1 червня 2023 року відсторонили його від управління «Тройкою» і передали підприємство аферистам з Криму і «ДНР».​