Кабмін затвердив вимоги до керівника держзакладу охорони здоров’я

6 лет назад 0

Кабінет міністрів затвердив порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я.

Текст відповідної постанови опублікований на Урядовому порталі.

Порядок передбачає, що конкурс проводитиметься з дотриманням таких принципів, як забезпечення рівного доступу, політичної неупередженості, законності, довіри суспільства, недискримінації, прозорості, доброчесності, ефективного і справедливого процесу відбору.

До складу конкурсних комісій входитимуть представники органу управління, громадськості та трудового колективу. Кількість членів комісії для проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного закладу охорони здоров’я не може становити менше 9 осіб та перевищувати 12 осіб, а на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я – не менше 6 осіб та перевищувати 9 осіб.

Окрім таких документів, як копія паспорта, резюме, автобіографія, копія документа про освіту, кандидат подає також конкурсу пропозицію, яка може містити проект плану розвитку закладу на середньострокову перспективу (3-5 років). Такий документ повинен передбачати план реформування закладу протягом одного року, пропозиції щодо залучення інвестицій для розвитку закладу.

Конкурсна комісія заслуховуватиме на засіданні пропозицію учасника конкурсу, проводить з ним співбесіду та враховує відповідність учасника та його пропозиції встановленим нормам.

Реалізація положень акта, яка буде досягнена через проведення відкритих конкурсних процедур, мінімізує корупційні ризики під час здійснення призначень на вакантні посади керівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.