Каховкою теж їздитиме соціальне таксі?

4 года назад 0

Досвід Херсона, стосовно послуги Соціального таксі, показав, попит на користування є і чималий!

Наразі, у нашому місті люди з інвалідністю можуть користуватися соціальним перевезенням не більше 10 разів на місяць, але кожна поїздка єбезкоштовною, що не може не тішити, адже не у всіх осіб вказаної категорії може знайтися кошт на звичайне таксі. Та і чи зможе звичайне таксі надати послугу перевезення, наприклад, людині, яка користується візочком – велике питання.

А у соціального таксі є така можливість, адже послуга надається автомобілем, облаштованим спеціальним гідравлічним підіймачем.

Дивіться у нашому сюжеті раніше:

 

Читайте також: Херсоном їздить соціальне таксі: послуга вчасна, комфортна, безкоштовна

                     Социальное Такси жителям Херсона: пользователи о значимости данной услуги (ВИДЕО)

Нагадаємо, така послуга в Херсоні з’явилася завдяки організації «Спроможна громада «Рідна земля» (яка, до речі, зареєстрована у місті Каховка – про неї далі).

Так, з 2015 року команда товариства мала мрію — створити соціальне таксі для людей, які переміщуються на візках. Послуга мала бути доступною та надаватися безкоштовно особам з інвалідністю 1 та 2 груп, з порушенням опорно-рухового апарату та дітям з інвалідністю, які мають порушення ходи та неврологічного статусу (звісно, при наданні необхідних підтверджувальних документів).

З жовтня 2017 року мрія стала реальністю, але поки в місті Херсон. Перші місяці таксі працювало в тестовому режимі коштом “Рідної землі”.

Великий попит на дану послугу вказував, що дійсно є велика потреба в сприянні покращення рівня мобільності для людей з інвалідністю, тому вже на  початку 2018 року виконавчий комітет Херсонської міської ради затвердив Положення про порядок виділення коштів для надання послуг перевезення осіб з інвалідністю соціальним таксі.

Аби розширити географію Соціального таксі і створити таку послугу і для інших людей, які того потребують, директор «Спроможна громада «Рідна земля» Валерій Безверхий та представники благодійного фонду «Мій Дім» на чолі з керівником Юрієм Маринчаком, запропонували владі міста Каховка перейняти досвід Херсона. Адже люди з інвалідністю — жителі міста Каховка – теж заслуговують на комфорт і часто не мають можливості дістатися тієї чи іншої локації – лікарні, вокзалу, державної установи …

Звернення до мера Каховки було наприкінці 2019 року, коли його вперше познайомили зі згаданою послугою, розповіли що до чого і був відчутий зворотний зв'язок – зацікавленість у створенні Соціального таксі і для каховчан.

Вже у лютому, як прокоментував нашому виданню Валерій Безверхий, має бути наступна зустріч – більш змістовна. На ній буде обговорено, де буде розташоване авто, де проходитиме медкомісія та низка організаційних питань, які стануть фундаментом для Соціального таксі у Каховці.

Було б добре, якби настрій міської влади Каховки не згасав у напрямі створення послуги соціального перевезення для жителів їхнього міста, і подібні зустрічі відбувалися одна за одною і кожна мала свій результат.

Адже чим жвавішим буде темп, тим швидше каховчани відчують комфорт та турботу.

Сподіваємося, що наступний матеріал про перший виклик соціального таксі у місті Каховка буде вже скоро!