Каховську ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була — вчений

1 месяц назад 0

Каховську ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була, бо щодо природи, то водосховище було одноманітною і бідною екосистемою.

Про це врозповів член правління Української природоохоронної групи, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко, який разом з іншими науковцями досліджує ділянки Національного природного парку «Кам'янська Січ» на деокупованій Херсонщині.

«Категорично – ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була, це проєкт середини минулого століття»,  ​- зазначив вчений.

За його словами, з точки зору природи, водосховище було одноманітною і бідною екосистемою. Він підкреслив, що зараз мейнстрім – це руйнування дамб та спуск водосховищ з метою охорони природи.
Вчений впевнений, що є способи забезпечити людей водою і, разом із тим, не відновлювати Каховське водосховище в тому вигляді, в якому воно було, він — за компромісний варіант.

​Як повідомляв Укрінформ, після підриву росіянами Каховської ГЕС не відбулося домінування інвазійних видів рослин,Каховське водосховище засіває верба.​