Керівництво херсонського комбінату хлібопродуктів не допустило Держекоінспекцію до перевірки

4 года назад 0

Посадовими особами Державної екологічної інспекції Херсонської області на підставі звернення громадян, яке надійшло на гарячу лінію Держекоінспекції України, 21.07.2020 здійснено виїзд на ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів» для проведення позапланового заходу державного нагляду. Протягом декількох місяців обурені мешканці Херсона регулярно скаржились на те, що під час здійснення виробничої діяльності підприємства спостерігається постійний сморід та пиління, яке погіршує стан навколишнього природного середовища та загрожує здоров’ю населення.
Ознайомившись з відповідними документами, які стали підставою для здійнення даного заходу, керівництво підприємства, а саме голова правління не допустив до проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю), посилаючись на Постанову Кабінету Міністрів. Це є необгрунтованим, так як заборону про проведення перевірки обумовлює Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
Недопуск державних інспекторів може свідчити про можливе приховування порушень вимог природоохоронного законодавства суб'єктом господарювання.
Державна екологічна інспекція у Херсонській області