Комфорт під обстрілами: Херсонське управління освіти купує автомобіль за понад мільйон гривень у фірми соратників Порошенка

5 месяцев назад 0

Управління освіти Херсонської міської ради закуповує автомобіль Hyndai Tucson за 1 124 900 грн. Початкова ціна тендеру складала 1 135 300 грн. Переможцем  стала херсонська компанія ТОВ «Автопланета Плюс». 

Компанія дійсно займається продажем авто і доволі відома в регіоні. Як повідомляло видання «», це фірма сім’ї  ексгендиректора ДК «Укроборонпром» та колишнього керівника президентської кампанії Петра Порошенка в Херсонській області Романа Романова.

Зауважимо, що ТОВ «Автопланета Плюс» раніше керував депутат Херсонської міської ради Дмитро Іванов. Як повідомляло видання «», підприємство під керівництвом депутата судилося з Державною Фіскальною Службою. Податківці оштрафували компанію більш ніж на 2,6 млн грн. (2631314,20 грн) за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків. ТОВ «Автопланета плюс» намагалося через суд визнати протиправним та скасувати штраф, але в першій інстанції справу програло.

Теперішній керівник ТОВ «Автопланета Плюс» за даними Дмитро Харланов, балотувався до Херсонської міської ради від політичної партії «Європейська солідарність», від якої був депутатом і колишній керівник Дмитро Іванов. Дмитро Харланов є керівником, підписантом або бухгалтером у великій кількості фірм, що спеціалізуються на торгівлі автівками. Частина з цих фірм пов’язана з родиною власників ТОВ «Автопланета Плюс».    

Наразі опубліковано повідомлення про намір укласти договір. У вимогах закупівлі позначений саме новий автомобіль: рік випуску – не раніше 2023-го. Згідно з тендерною документацією, в авто мають бути шкіряне оздоблення керма та перемикача КПП, підтримка додатків Apple CarPlayTM і Android AutoTM, мультимедійна система з кольоровим сенсорним 8″ LCD монітором, литі диски, двозонний клімат-контроль, круїз-контроль, підігрів передніх сидінь та керма, та багато іншого обладнання. 

Чим не догодили херсонському управлінню освіти скромніші авто, невідомо. Наразі серед бюджетників у Херсоні «в моді» Renault Duster вартістю близько 600 тисяч гривень. 

Втім, у Херсоні цілодобово тривають обстріли росіян. Відтак, будь-яке нове авто або піддають небезпеці обстрілу, або будуть використовувати не в Херсоні. Навіщо настільки дороге авто управлінню, яке працює в екзилі, а школи – онлайн, теж невідомо. Тим часом росіяни знищують будівлі херсонських шкіл одна за одною.