Козир передав землю під скадовськими причалами міській раді

3 года назад 0

Голова Херсонської ОДА Сергій Козир передав з державної у комунальну власність територіальної громади м. Скадовська в особі Скадовської міської ради  декілька земельних ділянок.

Про це йдеться у розпорядженні голова ОДА.

Про цю передачу клопотала міська рада.

До переліку потрапили ділянки, на яких розташовані цікаві об'єкти на узбережжі моря.

Це, наприклад, ділянка біля порту, між вул. Сергіївською та вул. Мангубінською, яка за документами видавалася для розміщення та експлуатації будівель і споруд морського транспорту, а точніше, для будівництва яхт-клубу.З 2006 року земельною ділянкою користується ТОВ «Скадовськ-Марина», що належить мешканцям Кривого Рогу Евгену та Кирилу Акуловичам.

На цій ділянці знаходиться причал, з якого відправляються пароплави на острів Джарилгач. Також там швартуються яхти, що займаються перевезенням пасажирів на острів.Євген Акулович багато років займається перевезеннями пасажирів на Джарилгач. Мав багато конфліктів із владою.На виборах 2020 року балотувався до обласної ради від партії «УДАР».

У переліку є ще одна ділянка, на якій розміщено причальні споруди. Це ділянка з іншого боку порту, площею 0,4301 га з кадастровим номером 6524710100:02:001:0078, що розташована по вул. Набережній, на якій  розміщено любительський човновий причал.Буквально місяць тому право постійного користування земельною ділянкою було оформлено на громадську організацію «Добровільне товариство судноводіїв-любителів маломірних суден «Джарилгач».

Її очолює Сергій Сидоров. Він же, разом з Леонідом Ямшинським  та ще зі 124 неназваними судновласниками є засновниками цієї ГО.

На території цього кооперативу знаходиться так званий "Дюбительський причал", з якого також здійснюють комерційні перевезення човнами та яхтами.Щоправда, декілька років човни, що возять на косу Глибоку, відправляються не з цього причалу.

Причал, з якого відправляються човни на Глибоку теж є у переліку.

Це ділянка  площею 0,2854 га з кадастровим номером 6524710100:01:103:0021, що розташована по вул. Курортній, 1-е. За документами тут, біля нічного клубу «Маямі» розташований клуб любителів водних видів спорту.Насправді, тут існує причал, з якого лодки возять туристів на косу Глубоку (У Гавриловича).

Землею користується Валентина Волкова, Юрій Красновид та Таісія Рудченко. Хоча, пасажирам видають квитки від ТОВ «Фенікс», що належить Анні Парфус. Раніше компанією володіла Лариса Парфус, а до того її батько Василь Гаврилович Знахаренко.

Окрім цих ділянок, Сергій Козир передав міськраді ділянки, на яких розміщено стару нафтобазу, площею 2,2013 га з кадастровим номером 6524710100:01:001:0511, що розташована по вул. Набережній, 10 та рятувальна станція, площею 0,06 га з кадастровим номером 6524710100:01:233:0001, що розташована між вул. Короленка та вул. Шмідта.

Хто користується старою нафтобазою, наразі невідомо, а земля під рятувальною станцією оформлена на приватну підприємицю Тетяну Меркотан.

Мост