Кримський «муфтіят» проводить заходи на окупованій Херсонщині

2 года назад 0

23 квітня 2022 року за ініціативою «духовного управління мусульман Криму та міста Севастополя» (т. зв. «Таврійський Муфтіят») у мечеті селища Новоолексіївка Херсонської області відбувся колективний іфтар, на якому зібралися понад двісті мусульман з окупованих РФ Криму та Херсонщини.

Про це повідомляє "Невільний Крим".

З вітальним словом від імені «муфтія мусульман Криму та Севастополя» Еміралі Аблаєва виступив його заступник Раїм Гафаров. Також на заході були присутні «радник голови республіки Крим» Ервін Мусаєв та кримський «громадський діяч» Енвер Абдураїмов.

Зазначимо, що Духовне управління мусульман Криму на чолі з муфтієм Аблаєвим після анексії півострова Росією 2014 року перестало координувати свої дії з Меджлісом кримськотатарського народу й перереєструвалося відповідно до російського законодавства, як Духовне управління мусульман Криму і Севастополя (ДУМКС).

У листопаді 2016 року громади мусульман-переселенців з Криму провели свій з'їзд, на якому вирішили створити  Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим на материковій частині України. Муфтієм обрали  Айдера Рустемова . У жовтні 2017 року департамент національностей та релігій Міністерства культури України зареєстрував Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим на чолі з Рустемовим.

Голова ДУМУ "Умма" Саїд Ісмагілов неодноразово заявляв, що всі абсолютно муфтії в Росії підконтрольні ФСБ.