За минулу добу за фактами воєнних злочинів рф поліція Херсонщини відкрила 14 кримінальних проваджень

5 месяцев назад 0

Протягом минулої доби ворог здійснив 65 обстрілів деокупованої території Херсонської області. Під час обстрілів окупанти застосовували реактивні системи залпового вогню, артилерію, танки, міномети та БПЛА. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Минулої доби під ворожим обстрілом перебували Херсон, Антонівка, Садове, Берислав, Михайлівка. В результаті обстрілів були пошкоджені 2 багатоквартирні будинки, 7 приватних осель, мобільне укриття, магазин, навчальний заклад і будівля лікарні.

У Михайлівці війська рф скинули вибуховий пристрій із дрона на мобільне укриття, ніхто із місцевих жителів не постраждав. Також цей населений пункт був обстріляний з артилерії, пошкоджено приватний будинок.

З артилерії ворог обстріляв центральну частину Берислава, в одному з будинків виникла пожежа, яку ліквідували співробітники ДСНС.

В Антонівці внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено 2 приватні будинки.

Протягом доби ворог кілька разів атакував з артилерії та РСЗВ Корабельний та Центральний райони Херсона. Пошкоджено будівлю лікарні, навчальний заклад, багатоповерхові та приватні будинки. Внаслідок влучань у центрі міста загинув 42-річний чоловік.

Також в одній із квартир виникла пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС. Під час гасіння пожежі та надання допомоги громадянам рятувальників, поліцейських та медиків військові країни-агресора ще раз підступно обстріляли. На щастя, ніхто додатково не постраждав.

Загалом минулої доби поліція Херсонщини відкрила 14 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів рф. Наразі поліцейські працюють на місцях подій та проводять необхідні слідчі дії.