Летрозол та екземестан: в чому різниця?

8 месяцев назад 0

Досить багато товарів можуть використовуватися для розв'язання декількох проблем. Наприклад,  якого приваблює багатьох та екземестан за посиланням  є аналогами один одного та використовуються в декількох сферах. Але в чому різниця між препаратами? Для відповіді необхідно розглянути характеристики речовин окремо та підбити підсумки.

Летрозол — що це?

Летрозол — препарат, що використовується для лікування онкологічних захворювань. Найчастіше, його залучають для боротьби з раком молочних залоз. Речовина займається блокуванням ферментів ароматизації. Саме це зупиняє розмноження естрогенів. Оскільки ракові клітини здобувають живлення саме через естрогени, пухлина буде пригнічуватися завдяки летрозолу. Також для спортсменів речовина досить цікава. Її використовують для збільшення м’язової маси. Завдяки стимуляції лютеїнізуючого гормону збільшується загальна кількість тестостерону, що дозволяє підвищити силові показники. 

Екземестан: основні характеристики препарату

Як і летрозол, екземестан використовується для боротьби з раком. Але атлети використовують речовину для росту м’язів. Спеціалісти рекомендують вживати екземестан  як додатковий препарат. Досить важливими є самі правила приймання речовини. Дозування залежить від особливостей організму людини і її цілей. Для впевненості необхідно звернутися до лікаря. Основними протипоказаннями є алергічні реакції на компоненти й пременопауза у жінок. Можливі прояви певних неприємних побічних реакцій. Наприклад:

  • головний біль;

  • втома;

  • запор;

  • нудота;

  • випадіння волосся;

  • набряки.

Перед початком приймання важливо звернутися до лікаря, адже препарат може нашкодити здоров’ю. 

Відмінність препаратів

Найпершою характерною відмінністю буде те, що летрозол діє більш м'яко на організм. Також його можна використовувати для спорту в якості основного стероїда. В той час, екземестан дієвий лише в якості допоміжного. Летрозол виводиться з організму протягом перших 48 годин після останнього прийняття. Цей швидкий результат досить приваблює інших. Екземестан не виконує естрогенову і прогестерону дію. Але якщо відбувається передозування, то починається прогестрогенна дія речовини. Екземестан, на відміну від летрозолу, краще приймати під час їжі або відразу після. Проте, для приймання обох речовин необхідна консультація з лікарем.