Лікар Комаровський дав корисну пораду матусям

5 лет назад 0

Головний педіатр країни Євген Комаровський заявив про те, що в жодному разі не можна розігрівати грудне молоко в мікрохвильовій печі, адже воно втратить всі свої цінні властивості.

Лікар підкреслив, що підігріте в мікрохвильовці молоко не може нашкодити здоров'ю дитини, однак, воно повністю втратить корисні речовини.

"Тобто, якщо мама зціджує, а потім холодне молоко треба нагріти, то при нагріванні в мікрохвильовій печі в молоці будуть створюватися осередки з високою температурою, і будуть руйнуватися деякі корисні речовини", — розповів Комаровський.

За словами педіатра, звичайну молочну суміш в мікрохвильовій печі можна підігрівати, однак після цього необхідно її добре перемішати.

Що стосується материнського грудного молока, його можна нагрівати тільки на бані або ж, скориставшись спеціальними пристроями, де ємність з молоком буде оточувати вода. Доктор пояснив, чому не рекомендується гріти молоко в мікрохвильовій печі.

"Йде точковий нагрів, тобто виникають вогнища з високою температурою, навколо яких відбувається нагрівання", — розповів педіатр.