Ліміти споживання світла не запроваджувалися у трьох областях: яка ситуація по Україні 9 лютого

1 год назад 0

В Україні залишається суттєвий дефіцит електроенергії в енергосистемі через збільшення споживання унаслідок зниження температури. Тим часом на Одещині ситуація покращується — туди подають більші обсяги електрики.
Про це  в Укренерго.

Зараз енергетики продовжують відновлювальні роботи на ТЕС, пошкоджених під час ракетних і дронових атак, однак виробленої електроенергії все ще не вистачає для покриття споживання в повному обсязі, тому відключення тривають.

" Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення",  — написали в Укренерго.

Водночас ліміти споживання 9 лютого не доводилися до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, тому що там сьогодні проводитимуть виміри фактичного споживання. До решті обленерго довели ліміти, які діятимуть упродовж доби.

" На Одещині тривають ремонтні роботи. Бригади "Укренерго" та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання на рівні, який був до аварії. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян",  — резюмували в пресслужбі.