Лубінець сподівається, що МКС арештує російського політика, який вдочерив викрадену в Україні дитину

5 месяцев назад 0

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець висловив сподівання, що Міжнародний кримінальний суд видасть ордер на арешт глави “Справедливої Росії” Сергія Миронова і його дружини, які “вдочерили” викрадену з України дівчинку Маргариту Прокопенко.
Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент .

“РФ робить все, щоб ніколи ця українська дитина не повернулася в Україну. По цій історії є офіційне звернення до мене з боку офіційної опікунки старшої сестри Маргарити. Цей пан Миронов скоїв воєнний злочин і ми дуже сподіваємося, що наступний ордер на арешт з боку МКС буде виданий саме на нього, а також на його дружину (які “вдочерили” Прокопенко — ред.)”, — заявив Лубінець.

Він також висловив сподівання, що МКС видасть нові ордери на арешт і щодо вищого військово-політичного керівництва РФ та на кожного військового РФ, що скоїли злочини на кшталт розстрілу українських військовополонених.

Відповідаючи на питання про відео щодо розстрілу українських військовополонених, яке було оприлюднено 2 грудня, омбудсмен наголосив, що терміну давнини за цими злочинами не існує.

“Ми розуміємо, що пройде якийсь час, напевно, навіть довготривалий час, але ми точно засудимо кожного, хто скоював подібні злочини”, — переконаний він.

Як повідомляв Укрінформ, голова партії "Справедлива Росія – За правду" Сергій Миронов таємно вдочерив викрадену під час окупації Херсонської області російськими військами 10-місячну дівчинку та змінив їй ім'я і громадянство.

За даними ЗМІ, із Маргарити Прокопенко ця дівчинка після зміни імені і громадянства стала росіянкою Мариною Мироновою.

Фото:Дмитро Лубінець, Фейсбук