Медична криза на окупованій Херсонщині: в Генічеську лікарем став студент зі стажем у 8 місяців

2 месяца назад 0

Медична криза на окупованій частині  Херсонщини  заглибується: в окупованому  Генічеську лікарем став студент зі стажем у 8 місяців.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

В Херсонській області продовжує працювати окупаційна провальна програма «Земский доктор» і «Земский фельдшер», яка має на меті покращення медичної допомоги на окупованих територіях Херсонщини. Прорама зазнала повного фіаско. Маже ніхто з росіян не захотів приїхати на окуповані території за цією програмою Кремля, щоб лікувати місцеве населення. 

«Важливо підвищувати рівень медицини у сільській місцевості, особливо з урахуванням того, що під час періоду під контролем України багато сіл були залишені безлікарськими. Наші люди втомилися від відсутності медичної допомоги, багато хвороби стали запущеними. Тому спеціалістам варто приїжджати до нашого регіону, розвиватися та забезпечувати висококваліфіковану медичну допомогу населенню» , – заявив Владімир Курочка, один з учасників цієї програми.
Щоб спробувати якось врятувати ситуацію, окупанти навіть вдалися до залучення у лікарі студентів Генічеського медичного коледжу.

Окупаційні ЗМІ повідомили, що серед персоналу медичного закладу, якого набрал зи програмою є  Богдан Папежук , випускник Генічеського медичного коледжу, який лише восьмий місяць працює медбратом у хірургічному відділенні Геничеської центральної районної лікарні. Програма «Земский доктор» була створена саме для залучення не місцевих гастарбайтерів, які були повинні приїжджати з території Росії на окуповані території. 

Цей випадок свідчить про критичну нестачу кваліфікованого персоналу в медичних закладах окупованих територій.

Ситуація в медичній галузі набуває все більш загостреного характеру, а рішення, прийняті владою окупантів, ставлять під загрозу життя і здоров'я місцевого населення.