Мешканка Херсонщини підозрюється у пособництві ворогу

7 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури Херсонської області повідомлено про підозру мешканці Білозерської громади у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Також їй обрано запобіжний захід — тримання під вартою. 

Про це повідомила пресслужба Олешківської окружної прокуратури.

За даними слідства, у червні 2022 року під час окупації Херсонщини жінка пішла на співпрацю з ворогом. Вона обійняла посаду так званого «главного бухгалтера» у захопленому окупантами медзакладі, який було перейменовано у «Государственноє бюджетноє учреждениє здравоохранения Херсонской области Белозерская центральная районная больница».
 
Підозрювана здійснювала нарахування та виплату заробітної плати співробітникам у рублях, вела облікову та звітну бухгалтерську документацію.
 
Окрім того, вона забезпечила проведення інвентаризації майна захопленої лікарні для його передачі до незаконно створеного окупантами «учреждения здравоохранения».
 
Досудове розслідування здійснюється СВ Відділення поліції № 1 Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – УСБ України в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.