Міносвіти РФ збільшує кількість уроків історії Росії на ТОТ Херсонщини

2 недели назад 0

Міносвіти РФ збільшує кількість уроків історії на території тимчасово окупованої Херсонщини.
Про це повідомляють проросійські телеграм канали, посилаючись на окупаційну адміністрацію Херсонської області.
“З 1 вересня 2025 року в російських школах буде збільшено кількість годин, відведених на вивчення історії: у 5–8 класах буде по три уроки на тиждень, у дев’ятих класах — по дві години. 12 квітня опублікував відповідний наказ Міносвіти РФ, що підтверджує зміни”,
– йдеться у дописі.
Таким чином, відомство затвердило збільшення кількості годин на вивчення цього предмета у школах із 340 до 476.
“Розклад у херсонських школах стане винятком – час вивчення історії в учнів побільшає. На думку Артема Лагойського, керівника Асамблеї народів Росії у Херсонській області та вчителя історії у минулому, такі зміни необхідно було запровадити давно”, – повідомили в окупаційній адміністрації.
Також Лагойський наголосив, що у Херсонській та Запорізькій областях  (на тимчасово окупованих територіях, – МОСТ) критично необхідне рішення щодо прийняття нового єдиного підручника з історії.
“У випадку з Донбасом все простіше – там просто не встигли “зіпсувати” мізки населенню. А ось у Херсонській та Запорізькій областях дітей доводиться перенавчати. Перенавчати – це завжди набагато складніше, ніж навчати. Переконаний, зі мною погодиться будь-який викладач”, – повідомив він.
Раніше стало відомо, що армія РФ розширює мережу фортифікаційних споруд на узбережжі ТОТ Херсонщини.