Міська влада Херсона планує витратити на зовнішні укриття 66 мільйонів гривень

1 год назад 0

Херсонська влада продовжує пошуки компаній, що зможуть виготовити та розмістити у місті зовнішні бетонні укриття. Планується придбати 66 таких конструкцій, кожна з яких коштуватиме міському бюджету приблизно мільйон гривень.

“В бюджеті ми заклали 66 мільйонів для того, щоб придбати відповідно 66 укриттів. Але це не значить, що всі ці гроші будуть витрачено – ця сума закладена з запасом, адже ми розуміємо, що цінова політика може коливатись. Зараз ми обираємо достойну пропозицію, яка нас влаштує”, – зазначила голова Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова. Встановлення зовнішнього укриття в одному з районів Херсона. Фото: Андрій Андрющенко. На сьогодні в Херсоні встановлено вже 4 подібних укриття. Вони мають модульну конструкцію та вміщують до 20 осіб. Також наголошується, що цю пілотну партію укриттів надав благодійний фонд та міський бюджет на них грошей поки не витрачав.

“Зараз таких конструкцій у місті вже встановлено 4. Розміщені вони поблизу площі Свободи, залізничного вокзалу та по районах міста, що найбільше потерпають від обстрілів. Є відпрацьована карта розташування укриттів, що будуть нами закуплені. Акцент при її створенні робився на місцях, де ми маємо найбільше скупчення людей. Це – ринки, площі біля супермаркетів, зупинки транспорту і подібні локації”, – повідомила голова Херсонської МВА.

Після вибору певної пропозиції та проплати мине ще певний час, поки укриття будуть встановленні, адже запасів таких конструкцій немає у жодної компанії, а значить підрядникам потрібен певний час на виготовлення та перевірку якості замовлених херсонцями укриттів.