МОЗ направило лікарням Херсонщини два мобільні рентгенапарати

1 год назад 0

Міністерство охорони здоров'я України направило до лікарень, розташованих на нещодавно визволених територіях Херсонської області, два рентгенівські апарати загальною вартістю понад 7,37 мільйонів гривень.
Як передає , про це повідомляє .

«Чергові два мобільні рентгенівські діагностичні апарати на суму понад 7,37 млн грн направлені до Нововоронцовської центральної лікарні та Великоолександрівської лікарні, що знаходяться у деокупованих районах Херсонщини», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, зважаючи на масштаби руйнувань та пошкоджень українських медичних закладів, Міністерство охорони здоров’я щодня працює над забезпеченням належного доступу українців до необхідних медичних послуг, особливо — на визволених територіях, які значно постраждали від дій російських загарбників.
Так, за даними МОЗ, від початку повномасштабної війни російська федерація пошкодила в Україні 1100 об?єктів медичних закладів, 144 з них зруйновані вщент.

Значної шкоди медичній інфраструктурі загарбники продовжують завдавати, грабуючи лікарні й вивозячи з них дороговартісне обладнання, а іноді просто знищуючи його.

На звільнених від російських військ територіях Міністерство охорони здоров’я спільно з урядом, органами місцевої влади та міжнародними партнерами працює над відновленням медичних закладів та забезпеченням їх необхідним устаткуванням. 95 об?єктів вже повністю відновлені, 204 об?єкти — частково.

«Війна поставила багато непростих викликів перед системою охорони здоров’я, які маємо вирішувати у режимі 24/7. Один з них — повернення українців на деокупованих територіях до нормального життя та забезпечення їх необхідною медичною допомогою. Постачання сучасного обладнання у медичні заклади на звільнених територіях, і не тільки там, триватиме, а лікарні відновлюватимуть свою роботу», — підкреслив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За інформацією МОЗ, передані в Херсонську область рентгенапарати придбані за кошти спеціального фонду державного бюджету України на 2022 рік за програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».
Наголошується, що нове обладнання дасть можливість лікарям якісніше й оперативніше здійснювати обстеження пацієнтів, а отже — ефективніше надавати необхідну медичну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше три сучасні пересувні діагностичні рентгенапарати отримали медичні заклади Прикарпаття. Обладнанння будуть використовувати у відділеннях екстреної медичної допомоги й реанімаційних відділеннях.