МОЗ розблокувало систему закупівель медикаментів

4 года назад 0

Міністерство затвердило переліки лікарських засобів і медичних виробів, які закуплять на кошти 2020 року.

МОЗ дозволило розблокувати систему закупівель лікарських засобів і медичних виробів.

Про це повідомляє прес-служба відомства в Facebook в середу, 20 травня.

"Станом на кінець березня 2020 року, система закупівель була майже паралізована. За півтора місяця МОЗ вдалося якісно змінити ситуацію. З квітня по травень розроблені і узгоджені сім важливих нормативно-правових актів", — сказано в повідомленні.

Міністерство видало наказ, який стверджує переліки лікарських засобів і медичних виробів, які будуть закуплені на кошти 2020 року. Також внесено зміни в Технічні регламенти щодо медичних виробів, що спрощують процедури, для більше 600 стентів, ендопротезів та інших виробів медичного призначення.

У свою чергу проходить процедуру юстирування затверджений МОЗ наказ про продовження терміну дії свідоцтв про реєстрацію лікарських засобів.

У МОЗ додали, що на узгодженні в ЦОВВ знаходиться розроблений МОЗ проект постанови Кабміну, який розблокує закупівлі на кошти, виділені ще в 2017 році.

"Це дозволить завершити практично втрачений проект трансплантології і створення в Україні першого центру, де можна буде визначати сумісність донорів для здійснення пересадок", — передає прес-служба відомства.

Нарешті, ще один проект постанови Кабміну, який знаходиться на узгодженні, стосується щорічного відбору спеціалізованих закупівельних організацій.