МВС розповіло про унікальну спецоперацію на лівому березі Дніпра у 2023 році

3 месяца назад 0

У липні 2023 року українські військові провели унікальну спецоперацію на лівому березі Дніпра біля Антонівського мосту.

Про це повідомляє  з посиланням на 

Як розповіли у відомстві, значну роль в обороні мосту та проведенні операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області відіграли українські прикордонники.

Тоді, у липні 2023 року, росіяни заявляли, що позиції біля мосту тримають півтори роти спецпризначенців — пропагандистські ЗМІ заявляли, що під мостом нібито знаходяться близько 80 українських військових.

Однак прикордонники розповіли, що насправді їх там було 12 осіб — одна половина захищала безпосередньо міст, а інша виконувала спецзавдання на лівобережжі.

Один із військовослужбовців на псевдо Локі розповів, що тільки-но ДПСУ вдалося потрапити на лівий берег Дніпра, то російські окупанти одразу почали вести по них вогонь, слідкуючи з безпілотників за українськими прикордонниками. Попри це українські бійці змогли переміщатись невеликими групами, аби провести спеціальну операцію з виявлення та ліквідації окупантів.

Завдяки злагодженій роботі та оперативності нашим прикордонникам вдалося взяти у полон росіян, а також вийти з оточення. Антонівський міст У 2023 році бої на лівому березі Дніпра біля Антонівського мосту активізувалися з відходом "великої води", спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС. Тоді британська розвідка заявляла, що перекидання українських військових на лівий берег відновилося ще 23 червня 2023 року.

За словами начальниці об'єднаного прес-центру Сил оборони Пів​дня Наталії Гуменюк, у ц​ьому районі ведеться потужна бойова робота з акцентом на контрбатарейну боротьбу, а українським бійцям потрібна інформаційна тиша.

За її словами, противник намагається повернутися на позиції біля Антонівського мосту, незважаючи на те, що ЗСУ їх постійно зачищають.

Удари по Антонівському мосту ​Нагадаємо, 19 липня 2022 року Антонівський міст був обстріляний. Після цього стало відомо, що міст ушкоджений, але придатний для експлуатації. Пізніше жителів Херсона попередили, що їздити мостом небезпечно, а окупаційна "влада" Херсона, тоді місто ще було окуповане, оголосила про "тимчасове обмеження руху" шляхопроводом.

А в ніч на 27 липня 2022 року ЗСУ завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсоні. Рух по шляхопроводу було перекрито.
Також українські військові в ніч на 14 серпня 2022 року вкотре вдарили по Антонівському мосту у Херсоні.​