На автостанції «Курортна» в Сімферополі оновили розклад автобусів – замість Херсона з’явилися рейси на Скадовськ, Генічеськ і Каланчак

1 год назад 0

На автостанції «Курортна» в Сімферополі з'явився розклад автобусних рейсів на анексовану Росією частину Херсонської області, повідомляє кореспондент .

У ньому вказані маршрути нових регулярних автобусних рейсів із Сімферополя. Ялти, Алушти, Джанкоя в міста Скадовськ, Генічеськ і Каланчак Херсонської області, що перебувають під контролем Росії.

При цьому на автостанції Курортна тільки зараз замінили великий інформаційний щит, на якому раніше був розклад автобусів до Херсона, звільненого від російських військ 11 листопада минулого року.

Раніше підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов (за документами Аксенов) анонсував запуск трьох автобусних маршрутів між Кримським півостровом та анексованою частиною Херсонської області.

У жовтні минулого року повідомлялося, що пасажирські автобуси із Сімферополя в анексованому Росією Криму курсуватимуть лише до міста Олешки в окупованій росіянами частині Херсонської області на лівому березі Дніпра.

Українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області протягом літа-осені 2022 року. Обласний центр було звільнено 11 листопада. Одразу після цього російські війська розпочали артилерійські обстріли Херсона та підконтрольних українському уряду районів області.