На базі міського центру гуманітарної допомоги “З любов’ю до дітей” відбувся новорічний захід

5 месяцев назад 0

Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував святковий захід для малечі та передав новорічні подарунки від Угорської Екуменічного Служби Допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі Херсонської МВА.

На базі міського центру гуманітарної допомоги “З любов’ю до дітей” відбувся новорічний захід. Попри погану погоду і несприятливу для прогулянок містом ситуацію, на свято зібралось багато дітей. У безпечному, захищеному місці на них  чекали розваги та смачні подарунки.

У ці важкі часи дорослі розуміють, що  дітям дуже потрібне свято – це невід’ємна частина їхнього дитинства.

У заході взяли участь 29 родин, в яких виховуються 48 дітей.

Це – родини, які перебувають на обліку у Херсонському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді як такі,  що опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема багатодітні, малозабезпечені родини, постраждалі від домашнього насильства діти та з інвалідністю тощо.

Організатори свята передали херсонській малечі подарунки від Угорської Екуменічної Служби Допомоги та її регіональних партнерів – громадської організації “Ліга соціально відповідальних жінок”. Заходи для дітей різних вікових груп у безпечному просторі надалі будуть проводитись частіше. Маленькі жителі прифронтового Херсона матимуть змогу поспілкуватися та отримати новий досвід і знання, завдяки новому проєкту УЕСД, який нещодавно стартував у Херсоні.

Цей проєкт має назву “Покращення доступу  до життєзабезпечувальних послуг із захисту дітей у Херсонській,  Дніпропетровській та Харківській областях”. Він реалізовуватиметься в трьох соціальних закладах та направлений на покращення психічного та фізичного здоров’я дітей, які перебувають у постійній небезпеці.