На деокупованій Херсонщині оновлять дитсадок з облаштованим укриттям

5 месяцев назад 0

Високопілля на деокупованій Херсонщині отримає оновлений дитсадок з облаштованим укриттям — вже оголошений тендер на проведення робіт.
Як передає , про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін під час відеобрифінгу, який оприлюднила уХерсонська ОВА. «Високопілля отримає оновлений дитсадок з облаштованим укриттям. Оголошено тендер на проведення робіт. Очікувана вартість – 55 млн грн. Уже завтра відбудеться аукціон з визначення переможця закупівлі» , — сказав Прокудін.

Також, за його словами, запланований ремонт адміністративної будівлі у Великій Олександрівці. Приміщення, де понад 11 тисяч жителів громади могли б отримати адмінпослуг, побите російськими снарядами. Нині фахівцям місцевої адміністрації, ЦНАПу, Пенсійного фонду, соцслужби немає де приймати людей.
Він пояснив, що, згідно з проєктною документацією, повне відновлення обійдеться у майже 88 млн грн. Але поки що роботи у повному обсязі не проводитимуться через недоцільність використання коштів.

«Зараз головне – не допустити подальшого руйнування будівлі та зробити, щоб людям було де працювати», — зазначив Прокудін.

Тому, за його словами, проведуть ремонт покрівлі, замінять вибиті вікна, а також облаштують робочі місця.
Прокудін пояснив, що таким чином вдасться зекономити більш ніж половину бюджетних коштів. А інші роботи, заплановані проєктом, продовжать уже в мирний час. Він підкреслив, що газони, облаштування території, благоустрій і все інше – почекає, зараз є нагальніші проблеми.

Як повідомляв Укрін​форм, на деокупованій Херсонщині у рамках ініціативи «Пліч-о-пліч» 66 бригад будівельників виконують роботи на 324 обʼєктах.​

Фото ілюстративне