На деокупованій Херсонщині розмінували 15% території

7 месяцев назад 0

На деокупованій Херсонщині розміновано 15% території, наразі над розмінуванням працює близько 500 осіб.

Про це на пресконференції повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає .

«Зараз 15% території розміновано, це сто тисяч гектарів»,  — сказав Прокудін. 

За його словами, зараз на території над розмінуванням працюють близько 500 осіб — це, зокрема, представники , ДСНС, Нацгвардія, поліція, ДССТ, заходять і працюють міжнародні організації. 

Наразі є чотири машини розмінування, планують отримати ще дві до кінця року. 

Також, за його словами, на ситуацію позитивно вплинув Конгрес місцевих та регіональних влад — після нього області додали 10 груп (це 70 осіб) для розмінування.

«Готується цілий батальйон (він буде в кінці жовтня) на розмінування Херсонщини, який ми попросили у міністра оборони. І ще готується одна рота ДССТ, ця рота буде в середині жовтня», — розповів Прокудін. 

Він нагадав, що вибухотехніки, крім того, виїжджають на нові прильоти. Ще працівники протимінної діяльності також залучаються під час робіт з відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Як інформує Херсонська ОВА, за останніми даними, загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 103 359,6 гектара територій, з них 87 339,7 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 104,5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема, місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.