На Херсонщині через російську агресію поранено трьох мирних мешканців

2 месяца назад 0

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. За минулу добу російська армія здійснила 37 обстрілів території області із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогневими ударами противника перебували Херсон, Садове, Станіслав, Томина Балка, Придніпровське, Антонівка, Понятівка, Степанівка, Зеленівка, Молодіжне, Сонячне, Велетенське, Дар’ївка, Осокорівка, Львове, Новомиколаївка, Нововоронцовка, Шляхове, а також Веселе та Козацьке Каховського району.

У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 37 об’єктів: 22 приватні та 2 багатоповерхові будинки, заклад позашкільної освіти, 7 автомобілів та сільськогосподарська техніка.

Війська рф здійснили обстріл Новомиколаївки, під ударом опинилося фермерське господарство. Черепно-мозкову травму, контузію та садна отримала 36-річна жінка-охоронець, пошкоджено господарські споруди на території ферми, комбайн, сівалку, тракторний причіп та два автомобілі.
У лікарню звернувся 39-річний чоловік, який постраждав під час ворожого обстрілу Білозерки 24 лютого. Лікарі діагностували у нього мінно-вибухову травму та уламкове поранення.

Протягом доби російська армія з артилерії атакувала Херсон. Пошкодження житлового фонду та об’єктів інфраструктури зафіксовано в усіх районах міста. В результаті обстрілу Шуменського мікрорайону постраждала 66-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та уламкове поранення шиї. Пошкоджено автомобіль, 3 приватні та 2 багатоповерхові будинки.

У центральній частині міста російські снаряди пошкодили 4 службові автомобілі поліції, приватний будинок та заклад позашкільної освіти. У мікрорайоні «Корабел» та Дніпровському районі уламками від снарядів пошкоджено вікна та фасади у багатоповерхівках.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 244 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.