На Херсонщині чиновник підписав акти за невиконані роботи, але уник відповідальності

7 месяцев назад 0

28 вересня 2023 року Херсонський міський суд закрив справу за обвинуваченням Віктора Мірошниченка — інженера технічного нагляду — у вчиненні кримінального порушення за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Справу закрили, не розглядаючи по суті. 

Якби справу не закрили, то інженер технагляду міг отримати штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або навіть до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Втім, справу закрили на етапі підготовчого засідання суду. 

Очільника комунального підприємства «Комунальна установа з капітального будівництва  об’єктів соціально-культурного і комунального призначення Генічеської міської ради» Віктора Мірошниченка звинувачували в тому, що він, уклавши угоду з Білозерською селищною радою у 2019 році, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які, згідно з висновками будівельно-технічних експертиз фактично не проведено, на загальну суму 146 622,00 гривень. Йдеться про капітальний ремонт системи водопостачання за адресою: вул. Робоча, с. Томина Балка Білозерського району Херсонської області. 

Захисниця обвинуваченого звернулась до суду із клопотанням про звільнення останнього від кримінальної відповідальності на підставі ч. 1 ст. 49 КК України у зв`язку із закінченням строків давності та про закриття кримінального провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, мотивуючи це тим, що із моменту вчинення інкримінованого обвинуваченому правопорушення минули строки давності. Прокурор не заперечував. 

Відтак, суто за процесуальними обставинами закрили кримінальне провадження у справі, яку навіть не встигли розглянути по суті.