На Херсонщині поліція фіксує наслідки атак армії рф: 1 людина загинула, 4 поранено

5 месяцев назад 0

Російські військові вкотре обстріляли правобережжя Херсонщини, зокрема, Бериславський та Херсонський райони. Житлові квартали російська армія накривала різноманітним арсеналом озброєння:  артилерія, РСЗВ, міномети, танки та БпЛА.

Упродовж дня в Херсоні лунали вибухи, російські окупаційні війська з лівого берега Дніпра обстрілювали прибережні райони міста, центр та Дніпровський район. Там пошкоджено навчальний заклад, підприємство, заклад харчування, приватні та багатоповерхові будинки, магазини, гаражі та автомобіль.

Артилерійський снаряд влучив у багатоповерховий будинок, внаслідок чого зазнав поранення 29-річний місцевий житель. Ніні він госпіталізований до лікарні. Також, перебуваючи на вулиці, осколкове поранення голови отримала 58-річна жінка, наразі вона перебуває у медичному закладі. Стан здоров’я постраждалої середньої тяжкості.

Під час ворожого танкового обстрілу тяжке поранення отримала 61-річна херсонка, її з мінно-вибуховою травмою госпіталізували до лікарні.
Вночі військові рф здійснили ракетний обстріл по Чайкиному. Там пошкоджено 5 приватних будинків. Також ворог накрив артилерійським вогнем Антонівку, Токарівку, Велетенське, Садове.

Вранці окупанти атакували дронами Берислав та Придніпровське, скидавши боєприпаси на мирних жителів. У Бериславі внаслідок атаки загинув 46-річний місцевий житель, ще один 53-річний чоловік отримав поранення, він перебуває в лікарні.

На місцях обстрілів слідчо-оперативні групи збирали речові докази, документували наслідки обстрілів, працювали вибухотехніки, рятувальники та медики.

За минулу добу поліція відреагувала на 226 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.