На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак на медичні заклади, адмінбудівлі, дитячий садочок та житлові будинки

4 месяца назад 0

Російська армія продовжує обстрілювати правобережжя Херсонщини з реактивних систем залпового вогню, далекобійної артилерії, мінометів, авіації, танків та БпЛА. Під вогнем противника вкотре опинилися населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Окупанти завдали авіаударів по Червоному Маяку. Через потужні вибухи пошкоджено елемент об’єкту критичної інфраструктури. На щастя, обійшлося без жертв.

Зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню ворог здійснив обстріл Білозерки, поранено 70-річну місцеву жительку та 44-річного працівника поліції. Внаслідок російської атаки селище залишилося без електропостачання, пошкоджено 6 адміністративних будівель, бібліотеку, медичні заклади, дитячий садочок, 19 приватних та 1 багатоповерховий будинок, складське приміщення магазину, гараж та автомобіль.

До поліції надходили повідомлення від жителів Садового, Антонівки та Комишан про пошкоджені внаслідок обстрілів будинки.

Херсон кілька разів за добу перебував під обстрілом російської армії з лівого берега Дніпра. Ворог накривав снарядами центр, мікрорайон «Корабел» та Дніпровський район. У багатоквартирних будинках вибиті вікна та потрощені балкони, у приватних будинках осколками від снарядів зрешетило дахи, стіни, пошкоджені паркани та двори. В обстріляних будівлях знищене майно мешканців.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини.
За минулу добу поліція відреагувала на 238 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 7 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.