На Херсонщині поліція проводить роз’яснювальну роботу з батьками щодо евакуації дітей з-під обстрілів

4 месяца назад 0

Безпекова ситуація у 23-х населених пунктах Херсонщини, звідки влада оголосила евакуацію дітей, дуже складна. Російські військові ні на день не припиняють обстріли цивільного населення з усього наявного озброєння, збільшуються масштаби руйнувань, мало не щодня гинуть та травмуються люди.

У таких умовах діти постійно наражаються на небезпеку, навчаються дистанційно, не можуть нормально спілкуватися з однолітками та позбавлені будь-яких розваг. 31 грудня в Херсоні черговою жертвою російського терору став 11-річний хлопчик, його вбив ворожий снаряд.

Працівники ювенальної превенції регулярно відвідують населені пункти, звідки оголошена евакуація, закликають батьків та опікунів виїхати з дітьми у більш безпечні місця.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Евакуацією займаються правоохоронці, військова адміністрація та волонтери. Ювенали пояснюють людям, що за умови виїзду до безпечніших регіонів їм нададуть прихисток, допоможуть в оформленні спеціальних виплат, отриманні гуманітарної допомоги, облаштуванні побуту та забезпечать психологічною підтримкою.

Поліцейські вкотре закликають батьків не нехтувати життям та здоров’ям дітей і евакуюватися з-під обстрілів.