На Херсонщині припинилась відбудова за програмою “Пліч-о-пліч”: які причини

2 недели назад 0

У Херсонській області припинилась відбудова за програмою “Пліч-о-пліч”.
МОСТ помітив це через припинення оновлень кількості відремонтованих об’єктів у щотижневих звітах начальника ОВА Олександра Прокудіна. Оновлень немає з березня.
Ми направили запит до обласної військової адміністрації щодо пояснення причин ймовірної затримки в реалізації проєкту “Пліч-о-пліч” і отримали відповідь.
У ній заступник начальника ОВА Антон Самойленко написав, що у областей-патронів закінчились гроші на відбудову Херсонщини.
А проєкт постанови уряду, якою програма “Пліч-о-пліч” на Херсонщині реалізуватиметься коштом центрального бюджету, ще з листопада минулого року перебуває на погодженні в міністерствах.
Також Самойленко зазначив, що у квітні обласна військова адміністрація направила лист до Офісу Президента з проханням посприяти продовження проєкту “Пліч-о-пліч” за старою схемою – за рахунок грошей з бюджетів областей-патронів Херсонщини.
Всього за час реалізації програми “Пліч-о-пліч” у Херсонській області відновили 1119 об’єктів. На цей рік у межах проєкту було заплановано відбудувати 4872 об’єкти.