На Херсонщині призупинили виїзди на сафарі до заповідника Асканія-Нова

3 года назад 0

У заповіднику Асканія-Нова на Херсонщині призупинили найпопулярніший вид екскурсій — сафарі до цілинного степу, де вільно гуляють бізони, сайгаки, кулани та буйволи.
Причина — чергове зростання рівня захворюваності на коронавірус у самому селищі Асканія-Нова та загалом у краї. Адже дотримуватися безпечної дистанції під час сафарі неможливо: у степ вирушають на двох відкритих "ГАЗелях" та міні-поїзді, де 36 пасажирів сидять упритул одне до одного.
Хоча працівники заповідника й шкодують про неможливість організовувати такі виїзди: адже такий тур завжди популярний. Інші ж види екскурсій у Асканії-Нова триватимуть, але з дотриманням усіх карантинних обмежень.
Загалом директор заповідника Віктор Гавриленко в бесіді з власкором "Голосу України" зазначив: попри всі незручності та перестороги, пов'язані з епідемією COVID-19, нинішній туристичний сезон можна назвати напрочуд вдалим. Цьогоріч Асканію-Нова вже відвідали 106 тисяч екскурсантів, що на двадцять тисяч більше, ніж минулого року.
До того ж доступ у заповідник їм суттєво полегшили — капітально відремонтували 22 кілометри найпроблемнішої ділянки автотраси від селища Чкалове до Асканії-Нова, подолати яку для гостей заповідника було ще тим "сафарі".