На Херсонщині псевдопрацівники банку списують гроші з карток довірливих людей

2 года назад 0

Дзвінок від псевдопрацівника банку залишається одним із найпоширеніших видів шахрайства. На жаль, деякі громадяни й досі довіряють телефонним аферистам та дозволяють дочиста спустошити власні рахунки. Поліція закликає бути більш обачними та в жодному разі не називати незнайомцям реквізити своїх банківських карток.
Читайте також: У Херсоні телефонних шахраїв не зупинив навіть слідчий ізолятор
Так, днями, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 53-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки одного з банків. Псевдопрацівник повідомив, що хтось намагається зняти всі заощадження, які зберігаються на картці. Далі зловмисник попросив назвати дані картки, після чого з його банківського рахунку були списані гроші в сумі понад 22 тисячі гривень. В такий же спосіб у 49-річного херсонця шахраї зняли з банківського рахунку 17 тисяч гривень.
Раніше ми повідомляли, що на Херсонщині шахраї-цілителі "зняли порчу" у жінки за майже 83 тисячі грн
Шановні громадяни! Поліція Херсонщини в черговий раз закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці та говорять про заблокування вашої банківської картки, при цьому намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви чи дійсно вам телефонує справжній співробітник, то запитайте коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Після цього ви зрозумієте, з ким розмовляєте – з шахраєм чи ні.
Відділ комунікації поліції Херсонської області