На Херсонщині різке погіршення епідситуації щодо захворюваності COVID-19

3 года назад 0

Найближчими днями область досягне показників до 500 випадків на добу, повідомив головний державний санітарний лікарь Херсонської області Юрій Ромаскевич :
— Звертаю увагу мешканців Херсонської області на різке погіршення епідситуації щодо захворюваності COVID-19!
За останні декілька днів ми реєструємо різке збільшення нових випадків цієї хвороби! На жаль, ця тенденція зберігається, зростає рівень госпіталізації, збільшується кількість випадків важкого перебігу, багато летальних випадків….
Найближчими днями область досягне показників до 500 випадків на добу! Прошу Вас всіх зрозуміти що причин такої ситуації лише 2, а саме — низький рівень вакцинації серед населення та масове нехтуваня карантинними обмеженнями!
Мушу повідомити — ми стрімко наближаємось до показників так званого червоного рівня епідемічної небезпеки! Особливо важка та загрозлива ситуація в місті Херсон (+162 випадки за минулу добу), та Херсонському районі.
Звертаюсь до керівників органів місцевого самоврядування, керівників підприємств різних форм власності, лідерів релігійних громад, кожного громадянина — зробіть все щоб убезпечити близьких, підлеглих, друзів! Вже сьогодні — вакцинуйтеся, відсьогодня — встановіть самі для себе непорушне правило — дотримуйтесь карантинних обмежень (використовуйте засоби індивідуального захисту, дотримуйтесь дистанції, не знаходьтесь у місцях масового скупчення людей!
Окремо хотів би звернутися до своїх колег медичних працівників — за своїми параметрами третя хвиля цієї підступної недуги перевищить першу та другу разом взяті! Вона також буде триваліша! Єднаймося! Підтримуємо одне одного! Врятуємо як можно більше наших людей! — закликав Юрій РОМАСКЕВИЧ.