На Херсонщині вакцинували від COVID-19 публічних та громадських діячів

3 года назад 0

19 березня у Херсоні вакцинували публічних людей. Онлайн-реєстрація на Херсонщині розпочалась 12 березня. Заповнити анкету можна на сайті обласної адміністрації та департаменту здоров'я.
 
У міській лікарні імені Карабелеша у коридорі біля кабінету, де проводять вакцинацію,  черга. Більшість із тих, хто прийшов до лікарні, говорять, що по роботі часто контактують з людьми. Співзасновниця Урбан-саду Світлана Білоброва розказала, що на коронавірус ще не хворіла, перед щепленням перевіряла – антитіл немає, —  говорить жінка:
 
"Навколо є багато людей, які старшого віку, батьки мої. Я хотіла їх би берегти, тому що я можу бути просто перенощиком. Тому для мене дуже важливо, щоб люди від мене ще не заразилися".   Правозахисник та історик Дементій Бєлий говорить, перед щепленням заповнював спеціальну анкету з опитуванням про стан здоров’я:
 
"Я себе почуваю добре, не нервую, я довіряю цій вакцині, дуже уважно прочитав всі інструкції. Дуже уважно прочитав всю інформацію про вакцину, знаю що буде все гаразд".
Долучилася до кампанії з вакцинації і голова фонду громади Херсона "Захист" Лариса Польська: 
 
"Для мене це важливо не тільки тому, що за програмою "Стоп. Вірус. Херсон" я контактую з лікарями, медиками усієї області. Але і для свого внутрішнього психологічного нормального стану. Дуже багато пліток, міфів, фейків щодо цієї вакцини, але всесвітня Організація охорони здоров’я оголосила, що жодного офіційно підтвердженого негативного впливу на здоров’я людей у всьому світі немає". 

 
Заступник голови молодіжної ради при Херсонській ОДА Павло Шелухін говорить, що з ковідом не стикався, хоча хворіли колеги: 
 
"Це є відповідальністю перед собою особисто, перед своєю сім’єю , перед локальною громадою та Україною в цілому, щоб створити колективний імунітет. І я погоджуюся з тим, що є багато шейків з приводу того, що вакцина небезпечна. Як показує практика світова, європейська, немає підстав, щоб не довіряти їй, заганяти себе в страхи".
Після щеплення люди мають відпочити у спеціальній кімнаті близько 30 хвилин. Протипоказана вакцинація вагітним жінкам. Також потрібно повідомити про зроблене щеплення своєму сімейному лікарю, — говорить лікарка Альона Фучко:
 
"Триває вакцинація вакциною АстраЗенека, наша бригада, яка створена на базі Херсонської міської лікарні Карабелеша, на теперішній час щепила 1300 херсонців. Вакцинація триває, тому що ми розуміємо – основним бар’єром для розповсюдження — це є щеплення від Ковід-19.

Суспільне Херсон