На Херсонщині від початку повномасштабного вторгнення Росії загинула 21 дитина

2 года назад 0

За даними ювенальних прокурорів, від збройної агресії РФ в Херсонській області загинула 21 дитина, 36 – отримали поранення різного ступеню тяжкості. Про це  прокуратура Херсонської області.

За її даними,  24 лютого поблизу ГЕС військові РФ розстріляли цивільну машину, в якій перебували 5 людей, серед них — дві дитини віком 8 місяців і 12 років.

29 березня внаслідок артилерійсько-ракетного обстрілу збройних сил РФ території с. Бобровий Кут двоє дітей отримали тілесні ушкодження, з них одна дівчинка померла на місці.

15 квітня у селі Гаврилівка російські військові застрелили місцевого неповнолітнього хлопчика за нібито ведення ним зйомки на мобільний телефон пересування військової техніки.

14 вересня 2022 року внаслідок обстрілу з невідомої зброї Таврійського мікрорайону м. Херсона на вулиці Покришева загинуло подружжя та двоє їхніх малолітніх дітей. За попередніми даними, обстріл житлового масиву здійснено зі сторони селища, яке перебуває під контролем військ РФ.

Також прокуратура повідомляє, що внаслідок систематичних бомбардувань та обстрілів військ РФ на Херсонщині пошкоджені 66 закладів освіти, повністю знищені 3 навчальні заклади.

Ці дані не є остаточними через неможливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій і на тимчасово окупованій території, йдеться в повідомленні.