На Херсонщині відбувся шаховий турнір

3 года назад 0

Вихідні у смт Високопілля пройшли, як завжди, за шахами. Цього разу у місцевому краєзнавчому музеї організували шаховий турнір за XVIII Кубок "Кришталевий пішак". Ці змагання підсумовували 20-ліття діяльності Федерації шахів Високопільщини.
До турніру долучилося 19 шахістів з різних куточків України, серед яких: Херсон, Любимівка, Осокорівка, Нововознесенське та навіть Київ. Спортсмени вже знані, тож під час змагань велася запекла боротьба. Грали за швейцарською схемою, у 6 турів з контролем часу.
За результатами змагань перше місце отримав Володимир Гуцалов, «срібло» — Сергій Стрілець, а ось завершує таблицю переможців Віталій Перевєрзєв. На честь 20-ліття під час церемонії нагородження крім завойованих у турнірі нагород вручалися і заохочувальні призи.
Вже традиційно жоден турнір з шахів у смт Високопілля не обходиться без підтримки Благодійного Фонду Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!» За його ініціативи було придбано медалі, кубки та грамоти.
« Ніхто й не міг уявити, що запланований турнір з шахів за Кубок «Кришталевий пішак» напередодні Дня Незалежності України, матиме славну історію. А згодом і підсумовуватиме річниці діяльності Федерації шахів.
Приємно, що ці змагання стали традицією і нам є, що показати. Дякуємо Благодійному Фонду Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!» за систематичну підтримку нашого турніру і всіх масштабних заходів », — подякував переможець турніру Володимир Гуцалов.
« Дня нашої команди Високопільщина – маленька Батьківщина шахів. Це добре, коли люди не чекають допомоги від інших, а самотужки намагаються розвиватися та прославляти свою громаду. Це приклад того, що розвиток залежить не від площі населеного пункту, а бажання місцевих жителів. Так тримати! », — наголосив голова однойменної з Фондом партії Геннадій ЛАГУТА .