На Херсонщині відкрили пункти вакцинації у відділеннях Укрпошти

3 года назад 0

У зоні ризику важкого перебігу та високого рівня смертності від COVID-19 – люди літнього віку та люди з хронічними захворюваннями. Тому з метою активізації вакцинації від COVID-19 серед літніх людей і відкрили пункти вакцинації у відділеннях Укрпошти.
Наразі понад 3 млн літніх українців отримують пенсію у відділеннях Укрпошти. Тож, на Херсонщині мобільні бригади приступили до роботи у 18-ти відділеннях населених пунктів Херсонської області, серед яких: Генічеськ, Нова Каховка, Таврійське, Новоолексіївка, Чкалове, Берислав, Гола Пристань, Олешки, Асканія Нова, Білозерка, Херсон. Про можливість вакцинуватися в поштових відділеннях пенсіонерів інформують їх сімейні лікарі, повідомляє Херсонська обласна рада.
Вакцинуватися в них можуть всі охочі – для цього потрібно просто зайти у відділення Укрпошти, де проводить щеплення мобільна бригада, і без попереднього запису чи реєстрації отримати щеплення. Із собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.
В наявності вакцини CoronaVac, AstraZeneca, Comirnaty від Pfizer.
Щеплення – єдиний правильний шлях до подолання коронавірусу! Будьте відповідальними та здоровими. Потурбуйтесь про більш вразливих людей похилого віку.
Згідно з офіційними даними МОЗ України майже 13,5 тис. людей щепились у нових пунктах, які знаходяться у відділеннях Укрпошти в усіх регіонах країни.
Нагадаємо, що з 7 жовтня у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України у відділеннях Укрпошти запрацювали перші тимчасові пункти вакцинації. Лише за два дні, з 7-9 жовтня в пунктах щеплень від COVID-19 у відділені Укрпошти вакцинували 13 472 людей. Серед яких було щеплено пенсіонерів6 першу дозу отримали 8 832, другу дозу – 4 265.
Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 на vaccination.covid19.gov.ua.