В Україні судитимуть 14 «військових ДНР», які воювали на Донеччині, Херсонщині та у Криму

6 месяцев назад 0

В Україні судитимуть 14 "військових ДНР", які воювали на Донеччині, Херсонщині та у Криму. Їх затримали, вони під вартою.

Про це  прокуратура Донеччини.

"Вони вступили до "114-ї окремої гвардійської мотострілкової Єнакієво-Дунайської бригади", "окремого батальйону управління та охорони генштабу ДНР", "3-го окремого батальйону спецпризначення", "козачого союзу "область війська донського",  — йдеться у повідомленні прокуратури.

В обласній прокуратурі розповіли, що половина з них з 2014 року воювала проти України в зоні проведення АТО/ООС та в АР Крим, а після повномасштабного російського вторгнення й в інших областях. Вони штурмували позиції українських військових та обстрілювали населені пункти Бахмутського, Волноваського та Покровського районів.

"Один з них за "службу" отримував 15 тисяч рублів на місяць, а чоловік на прізвисько "Айтішник" – майже за два роки заробив понад 5,5 млн рублів. Чоловік з позивним "Спорт" та 22-річний — "Беляш". Перший – підписав контракт з підрозділом "Ахмат". Другий – став снайпером та брав участь в боях в Маріуполі та Херсоні",
— кажуть у прокуратурі.

У прокуратурі Донеччини уточнили, що під час контрнаступу українських військових, 14 військових "ДНР" затримали та наразі вони — під вартою. Їх судитимуть за держзраду та участі у терористичній організації. Максимальне покарання для п’ятьох – 15 років позбавлення волі, ще дев'ятеро – довічне ув'язнення.